stonkeela

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo ma zaujalo

Po dlhšom čase som znova tu, prihodilo sa niekoľko vecí, zmaturovala som zo sloviny, prežila leto, kúpila si šaty... to je však nepodsatné...

Tak potom, čo je podstatné? Neviem. To nevie nikto. Teraz poviem, že niečo je pre mňa dôležité a vy ma s radosťou môžete vysmiať. Môžete si myslieť, že je to nezaujímavá kravina. Ale mňa zaujala a vôbec si nemyslím, že to je kravina. Ani to nemá nič spoločné s kravami,lebo je to iné zvieratko. Volá sa Šupinavec savanový.

Ak niekedy budete v Thajsku alebo v  Afrike a uvidíte niečo, čo bude vyzerať ako veľká smreková šiška s očami, zrejme ste stretli šupinavca. Napriek svojmu  hrôzostrašnému vzhľadu nie je nijako obzvlášť neezpečný. Tak teda čo ma na ňom tak fascinuje? V prvom rade je to jeho správanie.

Po tom, ako svet ohúrili správy, že vačica vie klamať a lemur katta cíti ľútosť, by vás vôbec nemalo zaskočiť správanie nejakej pol metrovej smrekovej šišky. Mňa to však úplne odrovnalo.

Dospelé jedince šupinavca si nemjú ako čistiť šupiny, a preto si na pomoc zavolajú mravce. Tie odvedú všetku špinavú prácu  a šupinavca vyčistia na nepoznanie(no dobre, ja viem, vyzerá to ako reklama na prací prášok). Neskôr vraj dospelé šupinavce zámerne vstupujú do vody, kde sa im mravce spomedzi šupín vyplavia. Pochytajú ich a zjedia.

Ponaučenie: Nikdy sa nestrkajte do zadku(ani medzi šupiny) veľkým zvieratám, lebo vás nakoniec vtiahnu do problémov. Zo začiatku to bude vyzerať, že v tom plávate spolu, ale potom vás potopia a nebudú sa pred nikým hanbiť zlikvidovať svojich bývalých pomocníkov pre vlastný zisk.

 


JA | stály odkaz

Komentáre

  1. los
    zaveros super...:-)))
    publikované: 14.09.2011 19:29:18 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ď.
    :)
    publikované: 15.09.2011 18:22:24 | autor: stonkeela (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014